Прва награда

3. Фестивал дечјег стваралаштва

dodela nagrada

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу је кроз организацију Фестивала дечјег стваралаштва 2019. и 2020. године тежила ка томе да направи добар однос између деце и младих у Јабланичком округу и наше установе. Међутим, на конкурсе оба Фестивала пристигли су радови из свих крајева Републике Србије, али и из држава у окружењу.

У оквиру 3. Фестивала дечјег стваралаштва Библиотека је организовала конкурсе, реализовала онлајн дружење са писцима и одржала радионице за децу и младе.

Организовани су: конкурс за лого Фестивала, конкурс за трејлер о омиљеној књизи и литерарни и ликовни конкурс на тему „На крилима среће“.

У активности „Дружење са писцима“ учествовали су писци за децу и младе: Виолета Бабић, Слободан Станишић, Гордана Малетић, Урош Петровић, Зорица Кубуровић и Недељко Попадић.

Радионице за децу и младе на тему „Мој лик из маште“ реализоване су у матичној установи и огранцима Библиотеке у Грделици, Вучју, Предејану и Печењевцу.

Од пристиглих радова објављени су штампани и електронски каталог ликовних радова, филм са трејлерима, филм „Дружење са писцима 2021.“ и публикација са литерарним и ликовним радовима. У порталима Библиотеке приређена је изложба ликовних радова.

Успостављена је сарадња са Радиом Глас, Радиом Православне Епархије Нишке. На њиховом сајту презентовани су најуспешнији радови пристигли на конкурсе Фестивала, док ће награђена деца и млади бити гости радио-емисија.

Фестивал је реализован под покровитељством Министарства културе и информисања РС и града Лесковца. Фестивал је подржан и од стране компаније „Дунав осигурање“.

Подели са пријатељима

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Контакт