Прва награда

ДОДЕЛА НАГРАДА – 4. ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА „УМЕТНИК ИЗ ШКОЛСКЕ КЛУПЕ“

У Читаоници Народне библиотеке “Радоје Домановић” у Лесковцу одржана је додела награда најуспешнијим ученицима који су учествовали на конкурсима (литерарни, ликовни и видео конкурс (трејлер) о омиљеној књизи “Љубав ме покреће”) у оквиру 4. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“.
 
Ова традиционална манифестација подржава и негује дечје стваралаштво, културу, њихова знања и вештине  и, истовремено, указује на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у културно-образовном подстицању најмлађих.
 
Фестивал је ове године окупио око хиљаду деце и младих из Србије, Црне Горе и Босне Херцеговине, Републике Српске.
 
Четврти Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“ организован је под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и града Лесковца. Подршку је пружила и компанија “Дунав осигурање”.
 
На додели награда обратили су се директорка Библиотеке Весна Илић и Лазар Коцић, компанија “Дунав осигурање”. Музичку нумеру на клавиру извела је Анђела Тасић, ученица 4. разреда виолине у класи проф. Оливере Тодоровић. Клавирска пратња Татјана Петровић. Присутнима су се обратили и Биљана Мичић, председник литерарног жирија, Иван Хаџи Танчић, председник ликовног жирија и Ана Цветановић, члан жирија за видео-конкурс, која је прочитала извештај председника жирија Мирослава Лакобрије. Наратор Ана Маринковић.
 
Након доделе награда ученици и њихови родитељи, учитељи и наставници упознали су се савременом технологијом коју Библиотека примењује у свом раду, као и са знаменитостима града Лесковца (Народни музеј, Градска кућа, Саборна црква, Црква Оџаклија).
 
Захваљујемо се Народном музеју на стручном вођењу и упознавању знаменитости града Лесковца.
 
Честитамо свима!

Подели са пријатељима

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Контакт