Прва награда

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „МИСЛИ МИ ЛЕТЕ“ у оквиру 2. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организовала је 2. Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“, у оквиру пројекта који су подржали Министарство културе и информисања Републике Србије и град Лесковац.

Фестивал чине три сегмента: конкурсни, радионичарски и дружење са писцима за децу и младе.

Библиотека је у оквиру првог дела Фестивала расписала три конкурса на тему „Мисли ми лете“: литерарни, ликовни и видео-конкурс (трејлер) о омиљеној књизи. На овим конкурсима пристигло је близу хиљаду радова деце из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Савезне Републике Немачке.

У оквиру другог дела Фестивала реализовано је „Дружење са писцима“. Деца и млади имали су прилику да добију одговоре на питања од стране писаца Бранка Стевановића, Јасминке Петровић, Дејана Алексића, Весне Алексић, Милоша Петковића, Стефана Митића Тићмија и Власте Ценића. „Дружење са писцима“ можете погледати на YouTube каналу и друштвеним мрежама Библиотеке.

Библиотека је у оквиру трећег дела Фестивала реализовала две радионице за децу под називом „Чаробни свет књиге“, са циљем да се деца упознају са Библиотеком. Једна радионица одржана је са децом ППГ деце ОШ „Светозар Марковић“ и водили су је библиотекари, док је друга реализована са ученицима Школе за основно и средње образовање „11. октобар“ и водили су је ликовни уметници Милош Цветковић и мастер сликарства Јелена Ђукановић.

Oд пристиглих радова на конкурсима биће урађена публикација и електронски и штампани каталог ликовних радова, као и филм од трејлера.

У порталима Библиотеке приређена је изложба ликовних радова деце и младих, а пристигле трејлере можете погледати на нашем YouTube каналу и друштвеним мрежама Библиотеке.

Жири литерарног конкурса, састављен од књижевних ствараоца: Виолете Јовић, Стевана Милошевића и Зорана Јовановића, донео је одлуку о награђеним радовима.

Жири у саставу: Небојша Илић Илке, редитељ, Весна Мирковић Ђорђевић и Сузана Грујић, глумице Народног позоришта у Лесковцу, донео је одлуку о најуспешнијим радовима на видео-конкурсу о омиљеној књизи.

Жири у саставу: мр сликарства Марија Спасић, Предраг Ђорђевић, професор на Академији струковних студија Јужна Србија и Милош Цветковић, дипломирани графичар, донео је одлуку о најуспешнијим ликовним радовима.

Подели са пријатељима

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Контакт