Прва награда

Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организује 2. Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“, у оквиру пројекта који су подржали Министарство културе и информисања Републике Србије и град Лесковац.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, већина садржаја биће реализована путем интернета, а они који ће бити одржани у Библиотеци биће реализовани уз предузимање свих епидемиолошких мера заштите од корона вируса.

Фестивал дечјег стваралаштва чине три сегмента: конкурсни, радионичарски и дружење са писцима за децу и младе.

Библиотека је у оквиру првог дела Фестивала расписала три конкурса на тему „Мисли ми лете“: литерарни, ликовни и видео-конкурс (трејлер) о омиљеној књизи. Резултати конкурса биће објављени средином новембра месеца. У оквиру другог дела Фестивала биће реализовано „Дружење са писцима“. Деца и млади имаће прилику да добију одговоре на питања писаца Бранка Стевановића, Јасминке Петровић, Дејана Алексића, Весне Алексић, Милоша Петковића, Стефана Митића Тићмија и Власте Ценића. „Дружење са писцима“ моћи ће да се погледа сваког дана почевши од 4. до 10. новембра на YouTube каналу и интернет порталима Библиотеке. У оквиру трећег дела Фестивала предвиђене су две радионице за децу под називом „Чаробни свет књиге“. Једна радионица одржана је са децом ППГ деце ОШ „Светозар Марковић“ и васпитачицом Бојаном Савић и водили су је библиотекари, док ће друга бити реализована у среду, 4. новембра у 13.00 часова са ученицима ШОСО „11. октобар“ и водиће је ликовни уметници Милош Цветковић и мс Јелена Ђукановић.

Oд пристиглих радова на конкурсима биће објављена публикација и електронски каталог свих ликовних радова и направљен филм од трејлера. У порталима Библиотеке биће приређена изложба ликовних радова деце и младих, а пристигли трејлери моћи ће да се погледају на YouTube каналу и интернет порталима Библиотеке.

Као и прошле године, и ове године Фестивал је добио међународни карактер.

Подели са пријатељима

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Контакт